Salsa, Bigi pan en de zoveelste kapotte laptop - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Anne Spijkerman - WaarBenJij.nu Salsa, Bigi pan en de zoveelste kapotte laptop - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Anne Spijkerman - WaarBenJij.nu

Salsa, Bigi pan en de zoveelste kapotte laptop

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

20 Mei 2013 | Suriname, Paramaribo

Dag allemaal,

Het is inmiddels twee weken geleden dat ik mijn laatste reisverslag heb geschreven. De avond van dat laatste verslag hadden we onze eerste salsa les. Deze maand hebben we vier weken lang, twee keer in de week salsa les. Erg leuk om dit te leren en te kunnen oefenen tijdens het uitgaan in de discotheken. We zitten inmiddels op de helft van de lessen en ik kan zeggen dat ik inmiddels best een beetje kan salsa dansen.

Afgelopen weken hebben we onwijs veel regen gehad. De ondergelopen straten zijn inmiddels niet zo speciaal meer, de zon mag wel weer terug komen. De maand mei schijnt de natste maand te zijn en tot nu toe lijkt dat te gaan kloppen. Nu maar hopen dat we in juni nog wat mooie dagen krijgen. Vorige week heb ik namelijk te horen gekregen dat Wout volgende week langs komt. Onwijs goed nieuws! Hij komt van 29 mei t/m 12 juni. We hebben al een aantal dingen bedacht die we gaan doen zoals de Brownsberg beklimmen en naar het boven Suriname gedeelte (daar ben ik met stage ook geweest in maart). Komende week is het de bedoeling dat Dennis en ik onze stage gaan afsluiten. Dat betekend dus dat we de hele maand juni vrij zijn om leuke dingen te doen. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het afmaken van de handleiding. Vorige week hebben we een gesprek op stage gehad. Onze stagebegeleider heeft veel complimenten gegeven over onze gemaakte handleiding, erg positief dus gelukkig.

Vorige week heeft helaas de zoveelste laptop het begeven. Dit keer was het jammer genoeg de mijne. Erg lastig want een laptop is wel erg belangrijk hier. Alles wat we voor school moeten doen gebeurt op de laptop. Vanmorgen heb ik mijn laptop naar een computer winkel gebracht. Waarschijnlijk is de oplader van de laptop kapot. Morgen kan ik mijn laptop weer ophalen dus hopen op het beste. En anders komende vijf weken steeds een laptop van andere studenten lenen.

Afgelopen weekend stond er weer een trip op de planning. Dit keer ging de reis naar bigi pan. Dit is een mini dorpje (lees: een paar huisjes) op water. Bigi pan ligt links bovenin Suriname dicht bij Nieuw Nickerie. Op vrijdag ochtend werden we om 7 uur opgehaald met een grote bus. Na 4 uur rijden kwamen we aan in Nieuw Nickerie. We hebben de markt bezocht en we mochten even rond lopen. Hierna werden we verdeeld over drie kleine , smalle bootjes. Er volgde een onwijs mooie tocht door de mangrove van Suriname met mooie vogels. Aangekomen bij ons verblijf (een grote, zelfgemaakte, houten loge) kregen we de tijd om onze kamers in te richten en ons klaar te maken voor het vissen vangen. We werden weer verdeeld over de drie bootjes. Dit keer de wel, misschien en de niet boot. Ik ging met Carmen, Ricardo en nog een aantal mensen in de wel boot, want vissen vangen leek me toch best leuk. Aangekomen bij de plek waar we vissen zouden gaan vangen werden er enorme netten uit de boot gehaald. De netten werden geplaatst en wij werden een stuk verderop in een grote rij gezet. Het was de bedoeling dat we met z’n allen zouden gaan lopen en veel zouden bewegen zodat we de vissen in de netten zouden jagen. Erg lastig want lopen door de modder/ klei is niet makkelijk. Maar uiteindelijk is het gelukt! We hebben een heleboel grote vissen kunnen vangen.

’s Avonds stond het kaaimannen vangen op het programma. Helaas leek dit moeilijker dan verwacht. We hebben een hele tijd in de bootjes gezeten maar helaas lukte het maar niet om een kaaiman te pakken te krijgen. Iedereen was er klaar mee en was moe tot er nog 1 laatste poging gedaan werd. Een grote kaaiman werd gevangen en meegenomen naar de loge. We mochten er mee op de foto en hierna hebben we hem weer vrij gelaten.

De volgende dag mochten we kajakken. ’s Middags gingen we naar een plek waar we een modderbad konden nemen. Super leuk om dit met z’n allen te doen. Na het modderbad kregen we tijd om te douchen. Hierna nog geluncht en daarna begon onze reis naar huis. Eerst weer een mooie tocht in de boot en hierna nog 4 uur met de bus.

Vanavond weer salsa les, morgen ga ik nog een dag bezig met het afronden van onze handleiding, vrijdag hebben we ons eind gesprek op stage en volgende week woensdag middag komt Wout al. Volgende week donderdag gaan we afdansen. Vanmorgen heb ik voor de eerste week dat Wout komt een verblijf geregeld. Een fijne plek waar we even samen kunnen zijn. Eindelijk weer een fijne warme douche en een lekker bed. Een goed vooruitzicht! Voor komende 3 weken dus even geen verslag meer. Als Wout weg is zal ik een volgend verslag op deze site zetten.

Liefs Anne

• 20 Mei 2013 - 21:16

Anja:

Hoi Anne,
    Fijn dat de stagebegeleidster jullie handleiding goed vond. Dan is dat in ieder geval klaar als Wout komt.
    Dat wordt genieten zo samen. Wat heb je weer leuke dingen gedaan.Nog een paar weekjes en dan ben je al weer thuis ; geniet nog maar fijn even
    liefs

• 21 Mei 2013 - 11:34

Oma:

lieve anne wat beleef jy veel zeg en wat een mooie foto s groetjes oma

• 21 Mei 2013 - 20:16

Nina:

Jeeeeeeeeeeej!!!! Wat een leuk vooruitzicht! =D
    Heel veel plezier met z'n 2en en succes met de laatste
    loodjes van de stage! Gaat vast wel goed komen =)

Liefs

• 23 Mei 2013 - 21:40

Anne:

Leuk verslag weer. Jeetje, einde is al in zicht! Gelukkig nog een hele maand vrij om leuke dingen te doen en superr leuk dat Wout komt! Tot over een maandje, xx

• 24 Mei 2013 - 21:05

Lammy:

Hi Anne

Weer genoten van je leuke verhaal.Wij hebben een ki.arts die vast wel met jou de salsa wil dansen.
    Wat geweldig dat Wout komt,lekker genieten en dan nog een paar weekjes om alles goed af te sluiten.
    Groetjes Lammy

• 25 Mei 2013 - 14:02

Karin:

Ha anne,
    Heb net je verslag gelezen. Ik was in rusland toen het binnenkwam, maar vond suriame lastig combineren met rusland. Ik ben nu weer thuis. 12 dagen met mijn moeder rondgereisd door 8 landen. Heel leuk. Kun je trouwens wat bierdoppen voor me verzamelen van suriname? Een collega spaart ze van de hele wereld. Heb er ook een paar meegenomen. O.a. Een russische met een beer erop en een zweedse met een eland. Misschien zijn er in suriname ook een paar mooie. Alles is goed hoor en lukt het niet (je moet er ook weer niet al te veel leegdrinken natuurlijk) dan is het ook goed.
    Spectaculaire dingen gedaan. Kaaimannen vangen, is dat niet gevaarlijk?
    Waardeloos van die laptops bij jullie. Klinkt een beetje als wel, misschien en niet-laptops.
    Veel plezier straks met Wout.
    Karin

• 25 Mei 2013 - 22:25

Lucia:

Hé Anne, weer een leuk verslag. En fijn voor je dat Wout komt. Wel vervelend van je laptop. Ik heb dat op een luxe manier gedaan: Gisteravond een glas rosé er overheen laten vallen (in plaats van op te drinken dus dat was de oorzaak niet). De harde schijf is gered door Pecetera. De laptop van Bas is opgestuurd voor reparatie dus er is hier redelijke paniek. We hebben nu de oude van Harm in gebruik, als ik goed op de toetsen hamer dan doet ie het wel. Ik leef dus nu extra met je mee en kan me goed voorstellen hoe lastig het is een laptop te missen. Gelukkig komt Wout nu bij je en hij moet maar voor de goede afleiding zorgen. Heel veel plezier! Hartelijke groeten van Lucia en de Kah-kant.