Nog maar 1,5 week!
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
15 Juni 2013 | Suriname, Paramaribo
Donderdag ochtend hebben we een auto gehuurd. We zijn in de auto gestapt naar Berg en Dal. Dit is een adventure park. Hier zijn we met een enorme kabelbaan over de Suriname rivier gegaan. Wat een onwijs gave ervaring! Via 10 kabels met verschillende niveaus, lengtes en snelheden ga je door de jungle van Suriname en over de Suriname rivier. In eerste instantie best spannend, maar uiteindelijk viel het gelukkig mee. En wat een geweldig uitzicht!
Nadat we onszelf even hadden opgefrist in de Suriname rivier zijn we in de auto gestapt naar Stone Eiland. Een mooie plek om te slapen hadden we gehoord en gelezen. Met een mobiel en kaart dachten we er makkelijk te komen, mislukt. We kwamen aan bij de Stuwdam van het Brokopondo meer. We liepen naar boven in de hoop daar Stone Eiland te kunnen vinden, maar kwamen in een dorpje Afabaka. Even rondgelopen, het uitzicht bekeken en weer terug naar de auto. Een heel stuk terug gereden en uiteindelijk aangekomen in het dorp Brownsweg (het dorp waar Simon en Ricardo afgelopen maanden gewoond hebben). We hebben de auto geparkeerd in Brownsweg en hebben ons laten ophalen om naar Stone Eiland gebracht te worden. In het donker kwamen we aan bij Stone eiland. We kregen een huisje toegewezen en hadden geen idee waar we beland waren. Gauw slapen en afwachten wat voor uitzicht de volgende morgen ons zou brengen. Eenmaal wakker, bleek het uitzicht prachtig te zijn. Ons matras buiten gelegd en heerlijk nog even in de zon genoten van het mooie uitzicht. Ons geïmproviseerde ontbijt genuttigd (bolletjes, knakworst en jam) en hierna een taxi geregeld terug naar Brownsweg. Uit de auto hebben we onze spullen gepakt en de tassen ingepakt om de Brownsberg te gaan beklimmen. Vanaf Brownsweg zijn we gaan lopen naar de berg. Het was de bedoeling om de hele weg te gaan lopen, maar na 2 kilometer in de brandende zon hebben we toch besloten een auto aan te houden. We mochten mee rijden tot de voet van de berg. Vanaf de voet van de berg zijn we 8 kilometer naar boven gelopen. Dit was gelukkig in de schaduw. We hebben lekker rustig aan gedaan en veel pauzes genomen. Toen we eenmaal boven op de berg kwamen bleek het restaurant van de berg gesloten te zijn. Geen eten dus op de berg. Uiteindelijk wel een slaapplek kunnen regelen. Toevallig had er net een groep geslapen die flink gekookt hadden. Ze hadden zelfs eten over wat wij wel mochten hebben. Spaghetti voor de avond en zelfs brood, saucijzenbroodjes, cake en bananen voor de volgende dag.
’s Ochtends waren we vroeg wakker om van de zonsopgang te kunnen genieten. Hierna op tijd vertrokken. Vanaf onze slaapplek zijn we gaan lopen naar twee prachtige watervallen op de berg. Een zware tocht. De heenweg viel mee omdat het vooral naar beneden was, hierna heerlijk afgekoeld onder de waterval. Omdat de heenweg zo stijl naar beneden was, was de terugweg onwijs zwaar en stijl omhoog. Eenmaal terug bij het huisje waar we geslapen hadden, stond er een auto klaar om ons naar beneden te brengen. Spannend om met de auto de berg af te rijden terwijl het regent!
Het weekend hebben we heerlijk rustig aan gedaan in de stad. We hebben geslapen op Saron (de plek waar ik afgelopen maanden gewoond heb). Ook hebben we lekker gezwommen, zijn we uit eten en naar de bioscoop geweest. Zondag hebben we gekookt bij een Surinaamse vrouw thuis. Dit was een cadeautje van Wout nog voor mijn verjaardag. Super leuk om samen Roti en Bakabana te maken.
Maandag was onze laatste trip. We gingen naar Matapica, een plek waar je prachtig schildpadden kan bekijken die eieren leggen. We kwamen op een mooie plek: strand , zee (zelfs golven) en een dak waar we onder konden slapen in een tentje. Geweldig. Samen met Dennis en Erik (een vriend van hem die ook op bezoek was) hebben we de hele dag op het strand gelegen. ’s Middags rond een uur of 16.00 kwam de eerste schildpad op het strand aan om een gat te graven waarin hij zijn eieren kon leggen. Geweldig om dit overdag te zien. Super mooie foto’s kunnen maken en nog veel meer kunnen genieten van de schildpadden. Ook hebben we baby schildpadden gezien die de zee in gingen. ’s Avonds hebben we kaaimannen gespot en gevangen. Hierna nog een aantal schildpadden gezien.
De volgende dag werden we om 6 uur wakker geschreeuwd omdat er weer een schildpad op het strand gekomen was. Natuurlijk ons bed uit om te kijken. Weer genoten van een mooie zonsopgang, ontbeten en hierna nog even in de zon op het strand gelegen. Tijdens onze terug weg hebben we zelfs nog dolfijnen gezien, een geweldige trip dus!
Doordat we een mooi prijsje konden regelen in een prachtig hotel, hebben we dinsdag nog even heerlijk in een hotel geslapen. Er zat een onwijs mooi zwembad bij, een heerlijk ontbijtje en we hadden een prachtige kamer. Nog even heerlijk genoten samen. Woensdag was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen, maar gelukkig zien we elkaar over 1,5 week alweer!
Komende 1,5 week ga ik nog heel even van al het moois hier in Suriname genieten. Het (over het algemeen) mooie weer, de leuke mensen om mij heen, de mooie uitstapjes en de relaxte sfeer. Aan de ene kant is het fijn om straks weer naar huis te gaan. Super om iedereen weer te kunnen zien, maar aan de andere kant vind ik het ook weer jammer dat dan het gewone leven in Nederland weer begint. De trein moeten halen, overal altijd op tijd moeten komen, de regen etc… dat zal allemaal weer even wennen worden. Maar voordat ik daar aan moet denken ga ik eerst nog even heerlijk genieten van het mooie leventje hier. Hierna volgt nog 1 verslag en dan zit mijn reis erop.
Liefs uit Suriname!
16 Juni 2013 - 09:54
Karin:
Hoi,
Ik was lekker jouw verslag aan het lezen, maar bij de schilpadeieren het houdt zomaar mee op. Ik weet niet of het aan mij ligt of dat er ergens anders iets fout is gegaan. Ik had al wel van maaike gehoord dat ik vooral de foto's ook even moet zien, want dat je een enorme schillad op de foto hebt gezet. Nog dik een week inderdaad. Een week van afscheid nemen van het land en de mensen en dan voorbereidingen treffen voor de terugkeer. Veel plezier nog en sterkte met inpakken!
Tot binnenkort,
Karin -
16 Juni 2013 - 14:55
Anne:
Hoi Karin!
Het verslag is aangepast en ik heb inmiddels zelfs foto's kunnen toevoegen.
Bedankt voor het nog steeds volgen van mijn reisverslagen :) leuk!
Liefs en tot over 1,5 week -
16 Juni 2013 - 17:00
Marjolein:
Ah leuk nu het hele verslag :)
Ik had het al gelezen in de mail, maar toch leuk om nog eens te lezen. Ik snap dat je er nog even geen zin in hebt om naar huis te gaan! Foto's zijn prachtig :)
Maar wij hebben er hier wel zin in hoor! Haha
Nog lekker genieten schat, tot gauw xxx -
18 Juni 2013 - 22:30
Maaike:
Jaaaa je bent er bijna weer. Jammer voor jou (maar ja, goed teken natuurlijk dat je ook nog wel zin hebt om te blijven) maar leuk voor ons! :D Tot over een week, geniet nog even en succes met afscheid nemen van alles daar! XX -
23 Juni 2013 - 09:40
Anja:
Anne,
Hoe bijzonder om zulke schildpadden in levende lijve te zien!!!!!!
Anja -
24 Juni 2013 - 20:57
Oma :
wat heb jy een mooie rys groetjes en tot gouw oma