Wat een leven!
Blijf op de hoogte en volg Anne
04 Maart 2013 | Suriname, Paramaribo
Afgelopen vrijdag zijn we met een klein groepje de stad in geweest in Paramaribo. Het busje dat de dag ervoor nog heeeel speciaal leek, blijkt hier ineens heel normaal te zijn. Ze rijden overal door de stad. Wat een drukte in Paramaribo! De mannen zijn hier ongelooflijk. Overal waar je loopt krijg je rare opmerkingen naar je hoofd geslingerd. Het is hier echt belangrijk dat je niet alleen door de stad loopt. We hebben een Surinaamse simkaart geregeld en wat gegeten. Toen we weer terug kwamen werden we door terrein bewaker Theo naar het huis van Crystabelle gebracht. Bij Crystabelle hebben we een fiets opgehaald die we de komende 4 maanden mogen lenen. Vanaf het huis van Crystabelle moesten we terug fietsen naar ons huis. Hartstikke eng! We moeten hier natuurlijk links fietsen wat echt even wennen is.´S avonds zijn we met de hele groep uit eten geweest. Erg gezellig.
Ook heeft Dennis vrijdag naar onze stage plek gebeld. We hebben te horen gekregen dat we volgende week maandag pas hoeven te beginnen met stage. We hebben dus nog meer dan een week vrij om de omgeving te bekijken, tripjes te doen en dingen te regelen wat het visum betreft.
Zaterdag hebben we lekker weinig gedaan de hele dag. Ik was de hele dag van plan om van alles te doen, maar door de warmte is er weinig van gekomen.´S avonds zijn we met een grote groep uit geweest. Wat een avond! De muziek hier is echt geweldig. We hebben ons dan ook goed vermaakt.
De volgende dag heb ik heerlijk uitgeslapen. Hierna hebben we matrassen naar buiten gesleept en hier heerlijk op liggen zonnen.´S avonds kwamen de mensen uit het andere huis even langs. Ze wonen een stuk verderop in Paramaribo.
Vandaag ben ik samen met Alineke en Marinda naar de vreemdelingendienst geweest. We zijn om 9.00 vertrokken met de taxi omdat we gehoord hadden dat je lang bezig bent met het verlengen van je visum. (We hebben in Nederland een visum gekregen voor 3 maanden dus je moet direct zorgen dat je deze verlengd). De taxi heeft ons afgezet bij een groot winkelcentrum waar we nog een hele tijd zijn geweest. We hebben koffie en thee gedronken op een terras, we zijn veel winkels in geweest (zelfs een drogist zoals we ze in Nederland kennen) en hebben een broodje gekocht bij een bakkertje : Hollandia.
Toen we klaar waren zijn we naar de vreemdelingendienst gelopen.
Uiteindelijk is het niet gelukt om ons visum te verlengen. We hadden te weinig kleren aan waardoor we de vreemdelingendienst niet binnen konden komen. (Je mag er helaas niet in met een korte broek en een shirtje). Dit weten we nu dus we gaan het morgen opnieuw proberen.
Nadat we bij de vreemdelingendienst geweest zijn, hebben we de bus naar de stad genomen. We hebben nog wat winkels bekeken en we zijn naar de markt geweest. Hier hebben we heerlijk fruit en groente gekocht voor vanavond. Na een tijdje was het te warm om nog in de stad te blijven. We hebben de bus terug genomen naar huis.
Nu zitten we hier al een tijdje met een groep op de binnenplaats. Ik heb wat geschreven, gelezen en in de zon gezeten (het is hier 30 graden). Vanavond gaan we met 7 meiden rijst met groente eten.
04 Maart 2013 - 22:00
Roos:
Jeeej!
Anne heeft weer een bericht geschreven! Onwijs leuk om te lezen.
Fijn dat je het zo naar je zin hebt!
Wat jammer dat je visum niet hebt gekregen! Morgen maar met een boerka naar binnen! haha.
Geniet lekker van je vrije dagen!
Liefs Roos -
04 Maart 2013 - 22:06
Marjolein:
Aah wat een heerlijk verhaal over die warmte. We hebben vandaag in Nederland ook eindelijk een beetje zon gehad, maar alsnog vet koud hoor! haha maar als ik jou hoor wordt ik wel jaloers.
Fijn ook dat het nog even duurt voor je moet beginnen, kan je nog lekker een week acclimatiseren.
Ben benieuwd wat voor leuke uitjes je gaat doen.
Nou voorzichtig dan maar met die kerels, niet te veel met je blonde haar wapperen haha ;)
Eetsmakelijk straks!
Liefs xx -
04 Maart 2013 - 22:10
Anne Spijkerman:
Thanks voor jullie leuke reacties! Ik ben nog bezig met het uploaden van meer foto's, maar dat werkt nog niet. Dus meer foto's komen later! -
04 Maart 2013 - 22:16
Nina:
Jeetje mineetje! Dat klinkt toch wel een beetje als een luizenleven hoor...
Zon zon zon hé! Kom je niet te bruin terug? Deze week dus nog flink relaxen
in de zon want volgende week begint het 'echte leven' dus ;) geniet ervan! -
05 Maart 2013 - 14:45
Maaike:
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het goed met je gaat :)
Heb net je foto's op facebook bekeken, ziet er goed uit allemaal! Lekker dat je een beetje rustig kan beginnen en je nog een weekje hebt voordat je stage van start gaat. Is het vandaag wel gelukt met je visum? XX
05 Maart 2013 - 18:11
Sandra:
Heey anne !!
Leuk om te lezen hoe je je daar zo vermaakt! Stiekem stik jaloers! Haha geniet ervan , succes met je stage daar. Ik hoop snel weer wat te lezen:) veel liefs sandra xxx -
05 Maart 2013 - 18:11
Sandra:
Heey anne !!
10 Maart 2013 - 09:22
Daniella:
Hoi Anne, het is wel hard werken daar in Suriname...... Ach, kun je lekker wennen aan het land en aan elkaar. We hebben met veel plezier je verhalen gelezen en de foto's bekeken. Het ziet er in ieder geval allemaal erg goed uit hoor, en wat leuk dat je met zo'n grote groep bent. Ben je al een beetje gewend aan het huisje?
Je krijgt een hele dikke kus aan Sanne en Noa & ze willen je nog even wat vragen en zeggen;
Noa;Anne heb jij daar heel veel plezier met je vriendinnetjes?
Sanne; hè Lieve Anne is het leuk in Suriname? Bij ons wel, maar we missen je wel een beetje....
Verder kunnen we nog even melden dat het hier koud is en dat er ze zelfs weer een beetje sneeuw ligt, dussss....geniet van de zon en als het te warm is, stuur hem deze kant maar eens even op....
Veel plezier Anne en pas goed op jezelf!
Lieve groeten van ons allemaal. -
10 Maart 2013 - 12:35
Oma: